21 אוקטובר 2017 א' חשון תשע"ח
מעודכן לתאריך  14.04.2011 

גמילה (מבקבוק או מהנקה) ומעבר למזון מוצק

Solid Foods

הקפדה על ניקיון

תינוקות וילדים קטנים רגישים במיוחד לזיהומים חיידקים שמקורם במזון מקולקל או בלתי נקי. על מנת לשמור על בריאות תינוקכם:
  • רחצו היטב את ידיכם לפני הכנת מזון לתינוק.
  • הקפידו שילדכם ירחצו את ידיהם לאחר משחק עם חיות, ביקור בשירותים ולפני כל ארוחה.
  • הקפידו על נקיון משטחי המטבח ומנעו מגע של חיות הבית עם משטחים אלו.
  • הקפידו על נקיונם של קרשי חיתוך וכלי בישול.
  • בסיום הבישול כסו את המזון במכסה או בניילון נצמד.
  • לאחר טיפול בבשר טרי רחצו היטב ידיים עם סבון ומים פושרים.
  • הקפידו על שטיפת כלים במים ובסבון או במדיח הכלים עם סבון מתאים.
  • המנעו מאכילה חוזרת של מזון 'חצי אכול'.
  • חממו היטב מזון מהמקרר והניחו לו להתקרר מעט לפני שתגישו אותו לתינוקכם. אם אתם מחממים במיקרוגל ערבבו היטב ובדקו את חום המזון לפני שתגישו אותו לתינוקכם.
  • רחצו היטב פירות וירקות בסבון ובמים.
  • אל תאכילו את התינוק ביצים שאינן מבושלות או מטוגנות היטב או מוצרים שמכילים ביצים שאינן מבושלות כגון מוס וקינוחים למיניהם.
  • אל תאכילו את התינוק מאכילת פירות ים שאינם מבושלים.
  • אל תאפשרו לתינוקכם לאכול או לשתות כשהוא בבית השימוש.
 

אחסון מזון וחימום חוזר

קררו את המזון תוך שעה עד שעתיים מתום הבישול והכניסו למקרר או למקפיא. מזון שנשמר בקירור יש לצרוך תוך יומיים. מזונות שהוקפאו יש להפשיר היטב לפני אכילתם. הדרך הטובה ביותר להפשיר היא על ידי העברת המזון למקרר למשך הלילה.
בחימום חוזר ודאו כי כלל המזון התחמם היטב ורק אז קררו לפני הגשת המזון לתינוק.