18 ינואר 2017 כ' טבת תשע"ז

הזדמנויות קריירה לדיאטנים-תזונאים

פיתוח אישי ומקצועי

מכבי מקפידה על פתיחת אופקים להתפתחות מקצועית וקידום בתפקידי ניהול ובהכשרות מקצעויות. הדבר נכון במיוחד בתחום התזונה, אשר מאפשר פיתוח בערוצים מגוונים.

אקדמיה ומחקר

  • בוגרי תואר ראשון בתזונה יכולים להתקבל להתמחות (סטאז') בתום הלימודים. חלק מהדיאטנים במכבי אף משמשים סגל הוראה בלימודי התזונה השונים בארץ.
  • מחקרים קליניים נרחבים בתחום התזונה מתבצעים במכבי באחריות הנהלת התחום.
 

השתלמויות הכשרה מקצועית

מידי שנתיים מתקיים בשירות התזונתי כנס מדעי בו לוקחים חלק כל עובדי התחום. בכנס מוצגים מחקרים עדכניים, תיאורי מקרה ותפיסות טיפול חדשות.
לרשות מכבי עומד מערך הכשרה מורכב ומשוכלל המיישם מגוון שיטות למידה - כגון לימוד מקוון, חדרי סימולציה, למידה מרחוק ולמידה מעשית בסביבת עבודה.
  • הכשרות מקצועיות ייעודיות נערכות בכל שנה. ההכשרות כוללות הכשרות התנהגותיות, בניית חוזה טיפולי, טיפול נרטיבי וטיפול קוגניטיבי-התנהגותי.
  • לעובדים מוצעות הכשרות מקצועיות בתחומי מומחיות כגון נפרולוגיה,
    גריאטריה
    , ילדים, השמנה והנחיית קבוצות.
  • ההכשרה משולבת בשגרת העבודה וכוללת ישיבות צוות מקצועיות, הכשרות לצוותים רב מקצועיים וחניכה מקצועית.
מגוון פירות שונים
בפני עובדי התזונה במכבי פתוחות אפשרויות התקדמות לתפקידי ניהול

תפקידי הדרכה וניהול

בפני עובדי התזונה במכבי פתוחות אפשרויות התקדמות לתפקידי ניהול בנוסף לתפקידם. ניהול במכבי פירושו ריכוז והובלה של נושא מקצועי ברמה מחוזית וברמה ארצית. בין התפקידים המוצעים:
  • מדריך סטאז׳רים לתזונה.
  • מנהל פורום מקצועי מחוזי וארצי בתחומי תוכן שונים.
  • הנחיית קבוצות קידום בריאות או תזונה.
  • פיקוח והנחייה של קבוצת דיאטנים.
  • חניכה וליווי של עובדים חדשים וקורסים מקצועיים .
  • ריכוז צוותים, פרוייקטים ונושאים מקצועיים.
  • קידום בריאות בסניף.
 
המידע המופיע באתר הגיוס רלוונטי לאוכלוסיית העובדים השכירים במכבי שירותי בריאות וכפוף למדיניות ונהלי מכבי המשתנים מעת לעת.