24 ינואר 2017 כ"ו טבת תשע"ז
מעודכן לתאריך  09.08.2011  באדיבות ה 

דלקת המעי (גסטרואנטריטיס)

(Gastroenteritis)

מניעת דלקת המעי

מניעת הזיהום

מאחר שדלקת המעי מדבקת מאוד חשוב לנקוט בצעדים הבאים על מנת למנוע את התפשטות הזיהום:
  • שטיפת ידיים לאחר כל ביקור בשירותים ולפני אכילה או הכנה של מזון.
  • ניקוי השירותים, לרבות ידית מיכל ההדחה ומושב האסלה באמצעות חומר חיטוי אחרי כל
    שלשול
    או
    הקאה
    .
  • אין לחלוק מגבות, מצעים או סכו"ם עם אחרים.
  • אין לחזור לעבודה (או לגן או לבית הספר) עד לחלוף 48 שעות מאז הארוע האחרון של שלשול או הקאה.
 

ניקיון המזון

הקפדה על רמת ניקיון טובה בכל הקשור לאוכל והכנתו מונעת הרעלת מזון. ניתן לשמור על רמת ניקיון נאותה בדרכים הבאות:
  • שטיפת ידיים, משטחים וסכו"ם באופן סדיר עם מים חמים וסבון.
  • לעולם לא לאחסן מזון מבושל יחד עם מזון לא מבושל.
  • לשמור מזון רגיש בקירור.
  • לבשל היטב את המזון.
  • לא לאכול מזון מעבר לתאריך התפוגה שלו.
 

מניעת 'שלשול מטיילים'

בזמן טיול או ביקור במדינה שבה רמת הניקיון נמוכה וקיים סיכון אפשרי לזיהום במי השתייה, מומלץ להימנע מצריכת פריטי המזון והשתייה הבאים:
  • מי ברז.
  • מיצי פירות (הנמכרים בדוכני רחוב).
  • גלידה.
  • קוביות קרח.
  • סרטנים.
  • ביצים.
  • סלטים.
  • בשר נא או בשר שאינו מבושל היטב.
  • פירות קלופים.
  • מיונז.
  • רטבים.
 
דברי מזון ושתייה אשר בדרך כלל בטוחים לשימוש כוללים:
  • בקבוקי מים חתומים המיוצרים על ידי יצרנים בינלאומיים מוכרים.
  • מזון מבושל כמו מרק או מזון מוקפץ במחבת.
  • מזון משומר או מזון באריזות אטומות.
  • לחם טרי.
  • פירות לא מקולפים.
  • תה או קפה.
  • אלכוהול.
 
לפני הנסיעה מומלץ להתחסן בחיסונים המומלצים עבור מדינות היעד. ניתן להתעדכן באתר משרד הבריאות.