28 מאי 2017 ג' סיון תשע"ז

ליקופן (Lycopene)

פיגמנט שצבעו אדום מבריק הנמצא בעגבניות ובפירות אדומים אחרים. ליקופן הוא
נוגד חמצון
יעיל מאד השייך למשפחת הפיגמנטים הקרוטינואידים. שמו נגזר משמה המדעי של העגבנייה, Solanum Lycopersicum. 
בשונה מפירות וירקות אחרים, עיבוד העגבניה דווקא מגביר את ריכוז הליקופן הזמין ולכן רסק עגבניות מכיל פי 4 ליקופן זמין לגוף מאשר עגבניות טריות. ישנן עדויות מדעיות לפיהן צריכה תכופה של ליקופן מקטינה את הסיכון לחלות במחלות לב וכלי דם ובסוגים מסוימים של
סרטן
(בעיקר בסרטן הערמונית).