30 מאי 2017 ה' סיון תשע"ז
תאריך:  21.03.2012 

מתכוני בריאות חגיגיים

מתכונים שיהפכו את ארוחות החג לחוויה קולינארית. לא מסובך, אבל דורש סבלנות. ההשראה שאובה מבית מדרשו של השף הסטון בלומנטל, שנכון לעתה מסעדתו "הברווז השמן" (לא הרחק מלונדון) נושאת את התואר "המסעדה הטובה בעולם".

אריאל אשל, M.Sc

ג'לי פירות עם אננס ובננה

בהנחה שהתמלאתם מהארוחה, אבל עדיין על משהו מתוק לקינוח לא תרצו לוותר, הכנו עבורכם מתכון (לא מסובך) של ג'לי סלק ותפוז, מעוטר באננס ובננה. קל, בריא, מרענן ומפתיע. הכמויות יספיקו להכנת 10 מנות.

חומרים לג'לי סלק

  • 400 מיליליטר מים
  • 6 עלי ג'לטין
  • 3 כפות דבש
  • 250 מיליליטר מיץ סלק
  • 50 גרעיני פלפל ירוקים (יבשים)
  • רבע כפית פלפל שחור טחון
 

הכנת ג'לי סלק

סוחטים מיץ מסלק בעזרת מסחטת מיצים או מסחטת מיץ גזר (מהווה אחד מהחלקים של מעבד מזון דוגמת מג'ימיקס).
משרים בקערה המכילה מי ברז פושרים את עלי הג'לטין עד לריכוך.
מועכים על קרש חיתוך את גרעיני הפלפל הירוקים ושמים אותם בכלי בישול קטן יחד עם הפלפל השחור, מים, מיץ סלק ודבש. מחממים על להבה בינונית אגב בחישה. מסירים מהלהבה ומצננים מעט בטמפרטורת החדר ומסננים את התערובת.
מוציאים את עלי הג'לטין מהמים, סוחטים אותם קלות ומערבבים היטב עם התערובת המסוננת, עד להמסה מלאה.
יוצקים מהתערובת לכלי פלסטי שטוח שכבה בעובי של 1 סנטימטר (לערך) ומכניסים לשעתיים למקרר.

חומרים לג'לי תפוז

  • 650 מיליליטר מיץ מתפוז רגיל או 'דם'
  • 6 עלי ג'לטין
  • 2 כפות דבש
 
הן הבננה והן מיץ התפוזים מהווים מקור טוב לאשלגן (מסייע בשמירת לחץ דם תקין).

הכנת ג'לי תפוז

סוחטים מיץ תפוזים.
משרים בקערה המכילה מי ברז פושרים את עלי הג'לטין עד לריכוך.
מחממים קלות את המיץ והדבש על להבה בינונית אגב בחישה. מסירים מהאש.
מוציאים את עלי הג'לטין מהמים וסוחטים אותם קלות. מערבבים את עלי הג'לטין עם תערובת הדבש והמיץ עד להמסה מלאה.
יוצקים מהתערובת לכלי פלסטי שטוח שכבה בעובי של 1 סנטימטר (לערך) ומכניסים לשעתיים למקרר.
הן הבננה והן מיץ התפוזים מהווים מקור טוב לאשלגן

עטור המנה

  • 10 פרוסות אננס (לרוחב הפרי, לאחר קילופו)
  • 5 בננות בשלות פרוסות לפרוסות
 

הגשה

על כול צלחת אישית מניחים 'פרוסה' של ג'לי תפוז, מעליה פרוסת אננס, מעליה 'פרוסה' של ג'לי סלק ומלמעלה 3-4 פרוסות בננה.