17 אוקטובר 2017 כ"ז תשרי תשע"ח
מעודכן לתאריך  03.04.2012 

הנחיות למטיילים

Instructions for Travelers

צריכה נאותה של מזון ושתייה בזמן טיול

 
למען בטחונכם ובריאותכם, מומלץ להקפיד על הכללים המפורטים להלן בזמן טיול. הקפדה על כללים אלו תסייע בידיכם לשמור על רמת נקיון ובטחון טובה ותמנע תחלואה שעלולה לסכן את חייכם. מידע נוסף ניתן למצוא באתר משרד הבריאות.
  • הקפידו לשתות אך ורק מבקבוקים או פחיות שטרם נפתחו.
  • אין לצרוך חלב או מוצרי חלב שלא עברו פיסטור.
  • יש להקפיד על שטיפת פירות וירקות טריים טרם אכילתם. במידת האפשר, רצוי לקלף את הקליפה.
  • רצוי להימנע מאכילת פירות טריים או מיצי פירות הנמכרים בדוכנים (מחשש שלא נשטפו כראוי ולא נשמרו בקירור).
  • מומלץ להימנע מאכילת בשר, עוף, ביצים, דגים ופירות ים שלא עברו בישול מלא.
  • אין לצרוך מזון או שתיה שאינם מקוררים או נשמרו בקירור.
  • כאשר חשים ברע יש להקפיד על מנוחה מרובה, שתיית נוזלים בכמות מספקת ועל תזונה מתאימה כדי למנוע התייבשות (בעיקר במצבי שלשול או הקאה חמורים).
    קראו עוד כיצד לנהוג במצבי שלשול חריף על מנת למנוע התייבשות >>