24 מרץ 2017 כ"ו אדר תשע"ז

ויטמין C (חומצה אסקורבית,
vitamin C, ascorbic acid)

ויטמין מסיס במים שאינו מיוצר או נאגר על ידי הגוף. ויטמין C פועל כנוגד חמצון (אנטיאוקסידנט) ולו תפקיד חיוני בשמירה על בריאות
רקמות
החיבור, התומכות באברי הגוף. 
ויטמין C מצוי בירקות ובפירות צבעוניים לרבות בפפאיה, פלפל אדום, ברוקולי, תותים, תפוזים, אשכוליות וקיווי. עישון, צריכת אלכוהול ומצבי לחץ מורידים את רמתו בגוף. מחסור חמור בויטמין C גורם למחלה בשם צפדינה (Scurvy). 
מינון גבוה של ויטמיןC עלול לגרום לשלשול ואף להיווצרות
אבני כליה