24 מרץ 2017 כ"ו אדר תשע"ז

חומצות שומן (חומצות קרבוקסיליות,
Fatty acids, carboxylic acids)

היחידות המרכיבות את השומנים בגוף. חומצות השומן חיוניות לגוף ומשמשות כמקור אנרגיה, כאבני הבניין של קרומי התא ושל
הורמונים
וויטמינים מסיסי שומן. חלק מחומצות השומן מיוצרות בגוף וחלקן מתקבלות מהמזון. 
חומצות שומן הן תרכובות אורגניות הבנויות משרשרת של אטומי פחמן שבסופה קבוצה קרבוקסילית (הבנויה מאטומי חמצן ומימן). 
חומצות השומן נחלקות לשני סוגים עיקריים:
  • חומצות שומן רוויות המצויות במצב צבירה מוצק בטמפרטורת החדר. מזונות עשירים בשומן רווי כוללים בשר, גבינות שמנות, טוגנים ומאפים.
  • חומצות שומן בלתי רוויות המצויות במצב צבירה נוזלי בטמפרטורת החדר. דוגמאות כוללות שמנים מעולם הצומח לרבות שמן זית, שמן סויה וכן אומגה 3 המצויה בשמן פשתן ובדגי ים מסוימים.