25 יולי 2017 ב' אב תשע"ז
תאריך פרסום:  02.07.2012 

עולם הפטריות

אריאל אשל M.Sc

מרק צמחוני שכולו טעם ובריאות

מתכון קל הכנה שמתאים גם לצמחונים ולטבעונים

הכנות מקדימות: אבקת פטריות

לשם תיבול המרק (ממש לפני ההגשה) אנו ממליצים להשתמש באבקת פטריות קלת הכנה.
לוקחים כמויות משקליות שוות של פטריות שיטאקי יבשות ופטריות פורצ'יני יבשות. למשל, 10 גרם מזה ו- 10 גרם מזה. מחממים תנור או טוסטר אובן ל- 150 מעלות ואופים בו (על מגש) את הפטריות במשך 5 דקות. מקררים בטמפרטורת החדר, מרסקים לאבקה בבלנדר או במעבד מזון ושומרים בכלי אטום.
חומרים למרק (6-8 מנות)
  • ליטר וחצי ציר ירקות
  • כף שמן זית או כף חמאה
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
  • 1 תפוח אדמה בינוני קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 2 כרישות, חלקים בהירים בלבד, פרוסות לפרוסות דקות
  • 800 גרם פטריות פורטבלה או פטריות כובע אחרות קצוצות גס
  • 60 מיליליטר (רבע כוס) ורמוט, או יין לבן חצי יבש (גוורצרמינר בהחלט טוב)
  • 120 מיליליטר קרם קוקוס
  • מלח ופלפל שחור גרוס לתיבול
  • עירית קצוצה
 

הכנה

מאדים בסיר את הבצל ותפוח האדמה כ- 10 דקות על להבה בינונית אגב שימוש בשמן זית (או בחמאה). מוסיפים כרישה ופטריות ומבשלים עד לריכוך, כ- 15 דקות נוספות. מוסיפים יין ומגבירים את עוצמת הלהבה.
ממשיכים לבשל עד לאידוי מרבית הנוזלים ואז מוזגים לסיר את ציר הירקות. מביאים לרתיחה, מוסיפים את קרם הקוקוס ומבשלים אגב רתיחה עדינה 10 דקות נוספות. 
מסירים את הסיר מהלהבה ומרסקים את תכולתו בבלנדר. מחזירים את הרסק לסיר ומתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס.
מוזגים לקערית הגשה אישית ומפזרים מעל מעט אבקת פטריות ומעטרים בעירית קצוצה.
מרק פטריות
מומלץ להשתמש באבקת פטריות קלת הכנה לתיבול המרק (לפני ההגשה)