16 ינואר 2017 י"ח טבת תשע"ז
תאריך פרסום:  02.07.2012 

עולם הפטריות

אריאל אשל M.Sc

דג סלמון ברוטב פטריות

חומרים (6 מנות)

  • 6 נתחים עבים של פילה דג סלמון (כ- 250 גרם כול נתח)
  • 6 כפות רוטב סויה
  • 4 כפות שמן זית או 2 כפות שמן זית ו-2 כפות חמאה
  • שלושת רבעי כוס ציר פטריות
  • 4 כפות קרם קוקוס
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח לתיבול
 

הכנה

בסיר קטן מחממים ומביאים לרתיחה ציר פטריות עם קרם קוקוס. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים מיץ לימון ומתבלים במלח לפי הטעם.
את נתחי הדג שמים בתבנית, יוצקים מעל את רוטב הסויה ומשהים במקרר לשעתיים. מחממים תנור או טוסטר אובן ל- 75 מעלות ומכניסים אליו את תבנית נתחי הסלמון עם רוטב הסויה. אופים 10 דקות, מגבירים את
החום
ל- 220 מעלות וממשיכים לאפות 2-3 דקות. מוציאים מהתנור.
מחממים במחבת גדולה שמן או תערובת שמן וחמאה ומכניסים לתוכה את נתחי הסלמון. מכסים את המחבת ומטגנים 2-3 דקות. מוסיפים למחבת את רוטב הפטריות, מכסים שוב ומבשלים 3 דקות נוספות.
מגישים בליווי אפונה ירוקה עם פטריות ולבבות ארטישוק.
דג סלמון ברוטב פטריות בליווי אפונה ירוקה