24 ינואר 2017 כ"ו טבת תשע"ז
תאריך פרסום:  02.07.2012 

עולם הפטריות

אריאל אשל M.Sc

אפונה ירוקה עם פטריות ולבבות ארטישוק

חומרים (6-8 מנות)

  • שקית אפונה ירוקה קפואה
  • שקית לבבות ארטישוק קפואים
  • 2 בצל בינוני קצוץ דק
  • 3 כפות שמן זית
  • כוס יין לבן יבש או חצי מתוק
  • 300 גרם ראשי פטריות פורטבלה קצוצים
  • רבע כפית אגוז מוסקט טחון
  • מלח ופלפל שחור גרוס לתיבול
 

הכנה

בסיר בינוני מחממים שמן זית ומזהיבים בו את הבצל.
קוצצים את לבבות הארטישוק לרבעים ומוסיפים אותם ואת האפונה (כשהם עדיין קפואים) לסיר ובוחשים עד להפשרה.
מוסיפים את היין, אגוז המוסקט והפטריות. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים מספר דקות ללא כיסוי הסיר, אגב בחישה מידי פעם.
מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס. יש להקפיד לסיים את הבישול כך שהאפונה שומרת עדיין על צבעה הירוק רענן ואינה הופכת רכה מידי.
אפונה ירוקה עם פטריות ולבבות ארטישוק