21 אוקטובר 2017 א' חשון תשע"ח
תאריך פרסום:  02.07.2012 

עולם הפטריות

אריאל אשל M.Sc

פטריות כבושות בסגנון רוסי

המתכון שאוב מהאתר food.com והנסיינים הרוסיים שלנו העידו על איכותו. את הפטריות הכבושות מגישים כמתאבן או מפזרים אותן עם מעט מנוזלי הכבישה על עלי חסה קצוצים, או על עלי בייבי.

חומרים

  • רבע כוס חומץ יין לבן
  • רבע כוס חומץ יין אדום
  • 3 כפות מים
  • 2 כפיות שמן זית
  • 2 שיני שום גדולות מעוכות
  • 1 כפית סוכר
  • חצי כפית בזיליקום יבש או 3 עלי בזיליקום טרי
  • חצי כפית טימין יבש או כפית עלי טימין טרי
  • רבע כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור גרוס
  • 350 גרם פטריות פורטבלה או פטריות כובע אחרות קצוצות
 

הכנה

מערבבים בסיר קטן את כול הרכיבים, למעט הפטריות. מביאים לרתיחה על להבה בינונית ומבשלים 3 דקות. מוסיפים את הפטריות ומביאים לרתיחה. 
ממשיכים לבשל אגב בחישה כדקה. מסירים מהלהבה, מקררים בטמפרטורת החדר ומשהים במקרר ללילה. מגישים קר. 
פטריות כבושות בסגנון רוסי