29 מאי 2017 ד' סיון תשע"ז

טריגליצרידים (Triglycerides)

השומנים הנפוצים ביותר בגוף אשר מרכיבים את רקמת השומן ומשמשים כמחסן אנרגיה ארוך טווח לעיתות רעב. טריגליצרידים מיוצרים בכבד ונספגים במהלך עיכול מזון שומני ומזון עתיר בפחמימות.
רמה גבוהה של טריגליצרידים קשורה בקשר הדוק למשקל עודף, להשמנה ולסוכרת. עם זאת, במקרים רבים היא נובעת מליקוי תורשתי בגנים האחראים לאחסון השומנים ולפירוקם בגוף.
רמה גבוהה מדי של טריגליצרידים עלולה לגרום לטרשת העורקים ולסיבוכיה, כמו אירועי לב ואירועים מוחיים. עודפי טריגליצרידים מסכנים גם את תפקודי
הלבלב
ועלולים לגרום לדלקת
לבלב
חדה וכרונית.