16 ינואר 2017 י"ח טבת תשע"ז
מעודכן לתאריך  26.08.2012 

שנה טובה, בריאה וטעימה

אריאל אשל, M.Sc

ההתלבטות התמידית המתלווה להכנת ארוחות חגיגיות היא האם ללכת לכיוון הצפוי והמסורתי (מן הסתם עתיר הקלוריות) או להפתיע בעזרת רענון. בחרנו להגיש שלושה מתכונים שלוקחים את המסורתי לכיוון מרענן, טעים ובעל ערכים תזונתיים טובים, תוך הסתמכות על מטבח רוסי, איטלקי וצרפתי.

סלט הרינג צבעוני

למנה ראשונה בחרנו סלט הרינג צבעוני, שמקורו במטבח הרוסי. מדובר בסלט פיקנטי ועדיין עדין בטעמו, צבעוני וטעים להפליא. 
משולבים בו שפע ירקות שורש ותפוח עץ – עוד עדות לכך שאין סתירה בין מנה בעלת ערכים תזונתיים טובים ובין מנה טעימה. מומלץ לא לאפשר לאורחים להיסחף עם הסלט ולהשאיר מקום למנה העיקרית.

חומרים (8-10 מנות)

  • 250 גרם פילטים של הרינג כבוש
  • 350 גרם תפוחי עץ סמיט (2 תפוחים גדולים)
  • 4 ביצים קשות
  • 100 גרם בצל סגול (בצל אחד בינוני)
  • 4 כפות מיונז
  • 250 גרם גזר (3 בינוניים)
  • 500 גרם סלק (2 סלקים בינוניים)
  • 350 גרם תפוח אדמה
  • צרור שמיר טרי
 

הכנה 
תבנית עם שכבות מרכיבי הסלט
מכינים שכבות בתבנית

מבשלים עד לריכוך (בנפרד) סלק, גזר ותפוחי אדמה. מקררים וקולפים.
טועמים את הדג. אם המליחות קשה מומלץ להשרות במי ברז 20 דקות וליבש בעזרת נייר סופג. במרבית המקרים אין צורך, אולם לעיתים הדגים נכבשו במלח ביד רחבה מידי והשטיפה תפחית את המליחות.
מצפים תבנית מלבנית בנייר פרגמנט (למעשה אפשר להשתמש בכול תבנית עמוקה). מפרידים בין חלבוני הביצים הקשות ובין החלמונים. מגררים על התחתית של התבנית שכבה אחידה של חלבון הביצים.
לתוך קערת ערבוב מגררים באופן גס (או קוצצים דק) תפוח עץ קלוף ומגולען וגזר קלוף . מוסיפים 3 כפות מיונז ומערבבים בעזרת כף עץ. מהתערובת המתקבלת מפזרים שכבה על חלבון הביצים שבתבנית.
קוצצים דק סלק ויוצרים בתבנית שכבה נוספת.
לתוך קערת ערבוב קוצצים את הפילטים של הדג ומוסיפים בצל קצוץ דק. מוסיפים כף מיונז ומערבבים. מפזרים שכבה מעל הסלק.
קוצצים דק תפוח אדמה ומפזרים מעל שכבת הדג.
סלט הרינג צבעוני
תוצאה צבעונית, רוויה פיקנטיות מעודנת
בעזרת ניילון נצמד דוחסים קלות את כול השכבות. מניחים מעל התבנית צלחת הגשה גדולה והופכים את התבנית על הקערה, כך שתכולת התבנית עוברת לצלחת. מפזרים מעל שכבה של חלמון מפורר ושכבה של שמיר קצוץ.