16 ינואר 2017 י"ח טבת תשע"ז
תאריך פרסום:  25.04.2013 

בסמטי, יסמין, ארבוריו, בר, סושי, חום ושחור - המדריך לאורז

אריאל אשל M.Sc

יסמין, צנוברים וחמוציות

יסמין עם צנוברים, צימוקים וחמוציות

מתכון מעולה בעל כיוון מתקתק שיהווה בן לוויה ראוי לצלי כרעי עוף.

חומרים למנת האורז

  • כוס וחצי אורז יסמין לבן (ניתן גם להשתמש ביסמין מלא)
  • 150  גרם צנוברים קלויים (קולים בטוסטר אובן ב- 100 מעלות במשך 30 דקות)
  • 100 גרם חמוציות מיובשות
  • 150 גרם צימוקים לבנים קטנים (סולטנינה)
  • 3 כוסות מים
  • כפית שמן זית
  • חצי כפית מלח שולחני
 
יסמין עם צנוברים, צימוקים וחמוציות
יסמין עם צנוברים, צימוקים וחמוציות

הכנה

שוטפים את האורז על ידי השרייתו וערבולו בסיר מים קרים במשך מספר דקות. שופכים את המים, מוסיפים מים נקיים ומשרים 30 דקות. שופכים את המים.
מכניסים את האורז לסיר בישול (או לסלסלת רשת העשויה מתכת אל-חלד, בעלת הגבהה קלה בתחתיתה, כזו שתכנס בשלמות לתוך סיר הבישול). מבליעים לתוך האורז את הצימוקים והחמוציות. מוסיפים מים, שמן זית ומלח, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום אפשרי ומבשלים 18 דקות. מכבים את הלהבה ונותנים לאורז לנוח בתוך הסיר המכוסה 10 דקות נוספות. מערבבים את הצנוברים עם האורז ומעבירים לקעריות הגשה.

חומרים לצלי כרעי עוף (4 מנות)

  • 4 כרעי עוף
  • 3 כפות שמן זית
  • בצל יבש (גדול) קצוץ
  • 6 שיני שום חתוכות לחצאים
  • 3 כפיות פפריקה מתוקה
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות
  • כוס ורבע יין אדום יבש או חצי יבש
  • כפית מלח בישול גס


הכנה

משרים את כרעי העוף במי מלח (60 גרם מלח בישול גס לכול ליטר מים) 6 שעות. שופכים את מי המלח ומחליפים אותם במי ברז. לאחר 30 דקות מחליפים את המים ולאחר 30 דקות נוספות שוב מחליפים את המים וממשיכים בהשריה 30 דקות. מייבשים את נתחי העוף בעזרת נייר סופג.
בקלחת גדולה דיה מחממים שמן זית ומטגנים בו את הבצל ואת שיני השום במשך כ- 4 דקות. מוסיפים את הגזרים ומסדרים מעל את כרעי העוף (הצד של 'העור' כלפי מעלה). מתבלים את הצד העליון של כרעי העוף בפפריקה ומלח. שופכים מעל את היין, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הקלחת ומבשלים אגב כיסוי עד לריכוך, כ- 45 דקות.
 
צלי כרעי עוף – מנה קלת הכנה המהווה בן לוויה מעולה לאורז
צלי כרעי עוף – מנה קלת הכנה המהווה בן לוויה מעולה לאורז