28 מרץ 2017 א' ניסן תשע"ז
תאריך פרסום:  25.04.2013 

בסמטי, יסמין, ארבוריו, בר, סושי, חום ושחור - המדריך לאורז

אריאל אשל M.Sc

בסמטי עם אדממה, פלפל, גזר ושקדים

מדובר במתכון אורז צבעוני, טעים ובריא. הוא יהווה בן לוויה טוב למנות דגים ועוף כאחד.

חומרים

  • כוס ושלושת רבעי של אורז בסמטי לבן או מלא.
  • שלוש וחצי כוסות מים
  • כפית שמן זית
  • חצי כפית מלח בישול גס
  • כוס פולי אדממה (ניתן להשתמש במארז קפוא. משרים לדקה- שתיים במים רותחים את התרמילים ואז מוציאים מהם את הפולים)
  • כוס פלפל אדום קצוץ לריבועים קטנים
  • כוס גזר קלוף וקצוץ לריבועים קטנים
  • 2 כפות רוטב סויה (הסוג 'הקל')
  • 1 כף מיץ ליים או 2 כפיות מיץ לימון
  • 2 כפיות שמן סומסום
  • 2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 1 כפית סוכר
    חום
  • 3 כפות שמן זית או קנולה
  • 200 גרם שקדים משובבים קלויים (קולים ב- 100 מעלות צלסיוס במשך 45 דקות בטוסטר אובן)
 
בסמטי עם אדממה, פלפל, גזר ושקדים. צבעוני וטעים

הכנה

שוטפים את האורז על ידי השרייתו וערבולו בסיר מים קרים במשך מספר דקות. שופכים את המים, מוסיפים מים נקיים ומשרים 30 דקות. שופכים את המים.
מכניסים את האורז לסיר בישול (או לסלסלת רשת העשויה מתכת אל-חלד, בעלת הגבהה קלה בתחתיתה, כזו שתכנס בשלמות לתוך סיר הבישול). מוסיפים מים, שמן זית ומלח, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום אפשרי ומבשלים 18 דקות. מכבים את הלהבה ונותנים לאורז לנוח בתוך הסיר המכוסה 5 דקות.
בזמן שהאורז מתבשל מערבבים בכוס סויה, מיץ ליים (או לימון), שמן סומסום, ג'ינג'ר וסוכר. מחממים בסיר (או בקלחת) שמן זית (או קנולה) ומקפיצים בשמן החם אדממה, פלפל וגזר במשך 3 דקות. מוסיפים לירקות את תערובת הסויה, מערבבים ומבשלים 2 דקות נוספות ומסירים מהלהבה.
מבליעים לתוך האורז את תערובת הירקות המוקפצים ואת השקדים המשובבים.