24 ינואר 2017 כ"ו טבת תשע"ז
תאריך פרסום:  25.04.2013 

בסמטי, יסמין, ארבוריו, בר, סושי, חום ושחור - המדריך לאורז

אריאל אשל M.Sc

ריזוטו פטריות ואפרסקים. יבקשו עוד

חומרים (6 מנות)

  • כוס ורבע אורז מסוג ריזוטו (320 גרם)
  • 1 בצל יבש בינוני, קצוץ דק
  • 6 שיני שום קלופות וקצוצות
  • 1 כוס יין לבן יבש
  • 4 כוסות ציר (ליטר). בעיקרון אנו מתבססים על ציר ירקות (מתכון בהמשך), אך ניתן להמירו בציר עוף או 3 כוסות ציר עוף או ירקות וכוס ציר פטריות.
  • 5 כפות שמן זית
  • כף חמאה (לא חובה)
  • 75 גרם פטריות שיטאקי יבשות או 150 גרם טריות
  • כ-  30 גרם פטריות פורצ'יני יבשות (תכולת שקית)
  • 250 גרם פטריות פורטבלה קצוצות
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 6 אפרסקים קצוצים
  • מלח ופלפל שחור גרוס (לתיבול)
 

הכנת הריזוטו

מכניסים לסיר קטן את פטריות השיטאקי והפורצ'יני ומוסיפים כוס וחצי ציר ירקות. מבשלים על להבה גבוהה 5 דקות מרגע הרתיחה. מסירים מהלהבה ומשרים 30 דקות בטמפרטורת החדר. 
אם בחרתם להשתמש בחמאה, מחממים אותה בסיר על להבה בינונית ומכניסים את פטריות הפורטבלה הקצוצות. מערבבים עד להפרשת נוזלים מהפטריות וממשיכים לבשל עד לאידוי מרבית הנוזלים, כ- 10 דקות. 
ניתן לוותר על החמאה ובמקרה זה מכניסים את הפטריות לסיר, זורים מעליהן מעט מלח, מחממים ומערבבים עד להפרשת נוזלים מהפטריות וממשיכים לבשל עד לאידוי מרבית הנוזלים, כ- 10 דקות. 
מחממים בסיר שמן זית ומטגנים עד להזהבה קלה שיני שום ובצל. מוסיפים את האורז ומערבבים 3-4 דקות. מוסיפים את כוס היין ומערבבים עד לספיגתו. מוסיפים כוס ציר ירקות ומערבבים עד לספיגתו. 
כעת מוסיפים את הפורצ'יני והשיטאקי עם הנוזלים בהם בושלו והושרו (בערך כוס וחצי) וכן את הפורטבלה המבושלות. מערבבים עד לספיגה. כעת מוסיפים כוס ציר ירקות (או כוס ציר פטריות) וממשיכים לבשל אגב ערבוב עד לספיגה, כאשר בסוף התהליך הזה האורז אמור לשהות בנוזל סמיך.
מוסיפים פטרוזיליה קצוצה וחתיכות אפרסקים, מערבבים ומסירים מהלהבה. מתבלים לפי הטעם במלח ובפלפל.