21 ינואר 2017 כ"ג טבת תשע"ז
מעודכן לתאריך  31.03.2010  באדיבות ה 

אי סבילות ללקטוז

(Lactose intolerance)

מניעה

לא ניתן למנוע אי סבילות ללקטוז אבל ניתן להפחית את הסימפטומים הנגרמים ממנה על-ידי הימנעות מצריכת אותם מזונות הגורמים לסימפטומים קשים.
ניתן לבדוק את מידת אי הסבילות ללקטוז על-ידי הפסקה מוחלטת של צריכת מוצרי החלב ולאחר מכן להחזיר באופן הדרגתי את המוצרים לתפריט, לפי הסדר הבא: תחילה מוצרי חלב המכילים מעט לקטוז כמו יוגורט וגבינות קשות, אחר כך גבינות רכות ולבסוף חלב. בדרך זו אפשר שלא לוותר באופן מוחלט על אכילת כל מוצרי החלב.
כדאי לבדוק את המצוין על גבי תוויות מוצרי מזון ושתייה, כדי לאתר מרכיבים העלולים להוות בעיה עבורכם. זה כולל מוצרים כמו לחם, דגני בוקר ורטבים לסלטים. כאשר מופיע רישום של אבקת חלב או מוצקי חלב, הוא יכלול לקטוז.