כלים
תבנית פיירקס מלבנית גדולה
המצרכים
לעוגה
- 300 גרם ביסקוויטים פטי בר מקמח מלא
- אספרסו + מעט חלב / נס קפה לטבילת הביסקוויטים
- 1 שמנת מתוקה להקצפה
- 250 גרם גבינה לבנה 5%
- 1 כוס חלב
- 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
לציפוי
או:
- כוס פירות טריים חתוכים - תותים, נקטרינה, פירות יער וכדומה
או:
ציפוי שוקולד
- 100 גרם שוקולד מריר
- 3 כפות קקאו מאיכות טובה
- 3 כפות סוכר חום
- 5 כפות מים
- 20 גרם חמאה
אופן ההכנה
העוגה
- מכינים אספרסו או נס קפה ומוסיפים חלב.
- מעבירים לקערה שטוחה שאפשר לטבול בה את הביסקוויטים.
- טובלים כל ביסקוויט לרגע בקפה, ומניחים בתבנית. מסדרים שכבה ראשונה.
- מקציפים שמנת מתוקה עם כוס חלב ואינסטנט פודינג, עד שמתקבל קרם יציב.
- מוסיפים את הגבינה ומערבבים.
- מורחים על שכבת הביסקוויטים הראשונה מחצית מכמות הקרם.
*אם עושים ציפוי עם פרי מחלקים את הבלילה ל-3 חלקים.
- מעל מסדרים עוד שכבת ביסקוויטים טבולים בקפה, ומעליה המחצית השנייה של הקרם.
הציפוי
ציפוי שוקולד
- מערבבים בסיר קטן על אש נמוכה את כל חומרי הציפוי מלבד החמאה, עד הכול נמס ומגיע למרקם אחיד.
- מכבים את האש.
- מוסיפים את החמאה, ומערבבים לתערובת אחידה.
- מורחים את הקרם על העוגה.
- מקריים היטב לפני ההגשה.
ציפוי פרי
מניחים את הפירות החתוכים על שכבת הקרם השלישית.
ציפוי באבקת קקאו
זורים אבקת קקאו על שכבת הקרם העליונה.
ערכים תזונתיים למנה
סימון תזונתי | כמות |
עם ציפוי שוקולד: קלוריות |
200 |
עם ציפוי פרי: קלוריות |
157 |
ציפוי באבקת קקאו בלבד: קלוריות |
150 |