23 אוגוסט 2017 א' אלול תשע"ז
מעודכן לתאריך  21.04.2009  באדיבות ה 

ליסטריוזיס

Listeriosis

מניעה של ליסטריוזיס

הדרך הטובה ביותר למנוע זיהום בליסטריה היא באמצעות הקפדה על היגיינה טובה:
  • רחצו היטב ירקות ופירות בסבון ובמים. במידת הצורך ניתן לקלף את הירקות והפירות.
  • הקפידו לרחוץ היטב את ידיכם במים ובסבון לפני הטיפול במזון, ובפרט לאחר כל ביקור בשרותים.
  • הקפידו על נקיון משטחי המטבח וקרשי החיתוך, בעיקר לאחר הכנת בשר בלתי מבושל, עוף או ביצים.
  • אין לאכול ביצים בלתי מבושלות.
  • הפרידו מוצרי מזון מבושלים ממוצרי מזון 'מוכנים לאכילה'.
  • הקפידו על בישול מלא של כל מוצרי המזון (בישול בטמפרטורה של 82 מעלות צלזיוס או יותר במשך מספר דקות).
  • אין לשמור מזון מבושל למשך יותר מארבעה ימים (גם לא בקירור. בהקפאה ניתן לשמור).
  • יש להרתיח שנית שאריות מזון לפני אכילתם (או לחמם לטמפרטורה של לפחות 74 מעלות צלזיוס).
  • המנעו ממגע עם בעלי חיים תוך כדי בישול והכנת אוכל.
  • הפשירו בשר או דגים במקרר ולא בטמפרטורת החדר.
  • לגבי מזונות 'מוכנים לאכילה', הקפידו:
    • לצרוך את המזונות לפני פקיעת תוקפם.
    • הקפידו על טמפרטורת קירור נאותה במקרר.
    • הקפידו לשמור את המזון המוכן בהתאם להוראות היצרן.
 
נשים בהריון, או חולים בעלי מערכת חיסון חלשה, מומלץ שימנעו מאכילת מזונות כגון:
  • ממרחי כבד.
  • מוצרי חלב שלא עברו פסטור.
  • חמאה.
  • גבינות רכות כגון ברי או קממבר.
  • גבינות כחולות (גבינות שמכילות עובשים).
  • נקניקים ובשרים מעושנים.
  • סלמון מעושן.
  • ירקות שאינם רחוצים, ובכלל זה עלי חסה וכרוב.
  • סושי שמכיל דג נא וכן סושי צמחוני, או מוצרים שמכילים דגים שאינם מבושלים.