20 אוקטובר 2017 ל' תשרי תשע"ח
מעודכן לתאריך  13.07.2010  באדיבות ה 

שלשול

(Diarrhea)

מניעה של שלשול

שלשול נגיפי

ניתן לצמצם באופן ניכר את התפשטות השלשול הנגיפי באמצעות נקיטת צעדים הגייניים פשוטים כמו הקפדה על שטיפת ידיים במים ובסבון או בחומרי חיטוי אחרים המצויים בשווקים (ג'לים למיניהם).

ילדים ובית הספר או הגן

כדאי להימנע משליחת ילד הסובל משלשול לגן או לבית הספר, הן בגלל הסבל שלו והתכיפות והדחיפות בביקור בשירותים, והן מפני שהנגיפים הגורמים לשלשול מתפשטים במהירות במקומות צפופי אוכלוסין.

מזון

  • יש להקפיד על שימוש במוצרי חלב מפוסטרים שנשמרו כנדרש בקירור.
  • יש להגיש את המזון קרוב ככל האפשר למועד בישולו או לאחסנו בקירור מייד לאחר הבישול.
  • עדיף להפשיר מוצרי מזון וחומרי גלם קפואים במקרר ולא בחדר.
 

שלשול מטיילים

מטיילים במדינות מתפתחות כמו מדינות המזרח הרחוק, דרום אמריקה ואפריקה, נחשפים לסיכון מוגבר לשלשול כתוצאה מתנאים סניטריים לקויים ומזון ומים מזוהמים.
כדי לצמצם את את הסיכון:
  • יש לאכול רק מזון שבושל היטב. מומלץ להימנע מאכילת פירות וירקות לא מבושלים, פרט לכאלו שאתם קולפים בעצמכם. ראוי להיזהר ממוצרי חלב שלא פוסטרו ומבשר שלא בושל כראוי.
  • יש לשתות רק משקאות מבקבוקים סגורים באריזתם המקורית, כולל מים, בירה ומשקאות מוגזים. יש להימנע משתיית מים מהברז ומקוביות קרח. מומלץ להשתמש במים מבקבוק סגור באריזתו המקורית גם לצורך צחצוח השיניים.
  • משקאות חמים דוגמת קפה או תה אינם מסוכנים בדרך כלל. ראוי לזכור שקפה ואלכוהול עלולים להחמיר שלשול קיים.
  • מומלץ להתייעץ עם רופא לגבי שימוש באנטיביוטיקה או ביסמוט סאבסליצילאט באופן מניעתי, לפני יציאה לטיול במדינות מתפתחות.