25 מרץ 2017 כ"ז אדר תשע"ז
מעודכן לתאריך  30.04.2013 

תכנית 2: סטודנטיות

 

בין הלימודים לעבודה - לטל ושרית אין זמן, והן אוכלות בעיקר פסטה, פתיתים וממתקים. דנה דבורין והתזונאית טובה דרזנר מגיעות למטבחן לעשות קצת סדר.

 
דנה דבורין והתזונאית טופז דרזנר מגיעות למעונות הסטודנטים בתל אביב, שם הן פוגשות את טל ושרית, שתי סטודנטיות צעירות שבגלל חוסר זמן ומקום ניזונות בעיקר מממתקים ושטויות. 
 
 
 

מתכוני התכנית

סלט ירוק ברוטב יוגורט מתובל

המרכיבים:
  • שקית חסלט (אפשר להוסיף עבניות שרי)
  • קוביית תיבולית
  • יוגורט לבן 3% או 1.5%
 
אופן ההכנה:
  1. שופכים את שקית הירקות לקערת סלט.
  2.  בקערית נפרדת מערבבים קוביית תיבולית (שום שמיר או עשבי תיבול) עם מעט מים חמים להמסה. לאחר שנמסה התיבולית מערבבים עם היוגורט. כאשר הרוטב מוכן שופכים אותו על הירקות בקערה ומערבבים.
 

ספגטי עם טונה

קופסת טונה מחליפה ארוחת צהריים לסועד יחיד. מתכון המכיל פחמימות וחלבונים.
 
מצרכים:
  • חבילת ספגטי באיזה צורה שרוצים.
  • קופסת טונה בשמן
  • מלח פלפל
 
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן המופיעות על האריזה.
  2. לאחר שהפסטה מוכנה שופכים עליה את קופסת הטונה. מתבלים, מערבבים ואוכלים.