20 ספטמבר 2017 כ"ט אלול תשע"ז
מעודכן לתאריך  30.04.2013 

תכנית 6: משפחת אברהם

 

מה עושים כשהבנות חוזרות מבית הספר וצריכות לחמם לעצמן את האוכל? הלנצח יאכלו שניצל תעשייתי? דנה דבורין והתזונאית טופז דרזנר מתגייסות למשימה ומגיעות לבית משפחת אברהם.

 
 

מתכוני התכנית

מתכון לספגטי בולונז

ארוחת צהריים מזינה ומהירה מכילה פחמימה וחלבון.
כמות: 4 מנות
 
המצרכים:
  • שקית ספגטי (רצוי ארוך)
  • 600 - 500 ג' בשר בקר או עוף או חצי חצי - טחון
  • רסק עגבניות קופסא גדולה
  • מלח, פלפל
  • כף שמן קנולה
  • אפשר להוסיף פטריות, גזר,עגבניות, בצל - מאדים את הירקות
 
אופן ההכנה:
  1. את הספגטי מכינים לפי הוראות היצרן.
  2. מטגנים את הבשר בכף שמן ומתבלים את הבשר, או מטגנים את הבצל והירקות קודם כל, ורק אז מוסיפים את הבשר.
  3. לאחר שהבשר טוגן חלקית אפשר להוסיף את רסק העגבניות ו/או העגבניות הטריות עם שתי כוסות מים ומבשלים על אש קטנה עוד כ-20 דקות.
  4. שמים את הפסטה המוכנה על הצלחת ועליה מוזגים את הרוטב.