21 ספטמבר 2017 א' תשרי תשע"ח
תאריך:  27.03.2011 

נפלאות המטבח תאילנדי

אריאל אשל, M.Sc

סלט יאם פאק (4-6 מנות, תלוי בגודל המנה)

סלט יאם פאק מהווה מנת פתיח קלה, פיקנטית, צבעונית ובריאה שתפתח את התיאבון. כמובן שהוא מתאים גם לצמחונים ולטבעונים.

חומרי הרוטב

  • 50 גרם זרעי סומסום.
  • 50 גרם שאלוט מטוגנים (כרבע עד שליש מהכמות שטיגנתם, או מארז מוכן).
  • 3 כפות סוכר תמרים (בארץ משווק סוכר התמרים בצורת 'עוגיות' מוצקות ולא כעיסה רכה. כול 'עוגיה' כזו שקולה לשתי כפות. אם לא משיגים ניתן להמיר בסוכר רגיל).
  • 10 כפות רוטב תמרינד (חריף או פיקאנטי).
  • 6 כפות רוטב סויה קל.
 
מערבבים אגב כתישה את חומרי הרוטב במכתש ועלי (או בבלנדר). הסדר חשוב: מהיבש והקשה לרך ולנוזלי. לא מומלץ להשתמש במעבד מזון שיש לו רק שני להבים (הבלנדר מצויד בארבעה להבים).

חומרי הסלט

  • 16 תרמילי שעועית ירוקה קצוצים לפרוסות ברוחב של כ- 3 ס"מ.
  • 3 אנדיב קצוצים גס.
  • 1 שומר חתוך לפרוסות דקות (ללא הגבעולים).
  • 1 תפוח עץ (גדול, סמיט) חתוך לפרוסות דקות (ללא הגרעינים).
  • 2 אגסים חתוכים לפרוסות דקות (ללא הגרעינים).
  • 1 קרמבולה חתוך לרצועות דקות. (ניתן להמיר באפרסמון או במנגו קלוף).
  • 4 שאלוט קלופים ופרוסים לפרוסות דקות.
  • 6 גבעולי למון גרס (קוצצים לפרוסות דקות רק את הליבה הלבנה הרכה עד למקום שהצבע מתחיל להפוך לירקרק).
  • 16 רצועות דקות באורך גפרור של ג'ינג'ר טרי.
  • צרור עלים גדול (למשל תערובת של רוקט, תרד, בזיליקום, שמיר, כוסברה, טרגון).
  • 1 כפית שורש חזרת מגורר.
  • 50 גרם שאלוט מטוגנים.
 

הכנה והגשה

מערבבים בקערה גדולה את כול רכיבי הסלט למעט שאלוט מטוגנים. יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים ביד. שמים בקערות הגשה ומפזרים מעל כול מנה שאלוט מטוגנים.