24 ינואר 2017 כ"ו טבת תשע"ז
תאריך:  27.03.2011 

נפלאות המטבח תאילנדי

אריאל אשל, M.Sc

סלמון (או נתחי חזה עוף) ברוטב קוקוס פיקנטי (חומרים ל-4 מנות)

מתכון קל הכנה שקבל אצל הטועמים שלנו ציון 10 נקי. נציין שגם מתעבי הדגים הופתעו ו'ניקו' את הצלחת.

הכנות מקדימות (אפשר עד יום קודם להגשה)

  • 4 נתחי פילט סלמון (150-200 גרם כל אחד) או לחילופין 4 נתחי חזה עוף במשקל דומה.
 

חומרי המרינדה

  • 4 כפות רוטב סויה.
  • 2 כפיות סוכר.
  • חצי כפית מלח.
  • חצי כפית פלפל לבן.
 
מערבבים את חומרי המרינדה, מכניסים את נתחי הדג (או העוף) לכלי אחסון ויוצקים מעל את המרינדה. משרים ללילה במקרר (בכלי מכוסה) ולא פחות מ- 3 שעות.
סלמון ברוטב קוקוס
סלמון ברוטב קוקוס. מנה מלכותית קלת הכנה.

הכנת הדג (או העוף)

שמים את נתחי הדג בתבנית ומכניסים לטוסטר-אובן או לתנור אפיה שחומם לחום נמוך (75 מעלות צלסיוס) למשך 10 דקות. מגבירים את
החום
לחום גבוה (250-275 מעלות) וצולים 2-3 דקות (לא יותר). מוציאים.

חומרי רוטב הבישול (יספיק גם לשש מנות)

  • 2 מארזי קרם קוקוס (400 מיליליטר כול אחד).
  • 1 מארז חלב (מי) קוקוס (400 מיליליטר כול אחד).
  • 2 כפיות סוכר תמרים (או סוכר קנה רגיל אם לא בנמצא סוכר תמרים)
  • 3 כפות רוטב תמרינד.
  • 2 כפות למון גרס קצוץ (קוצצים לפרוסות דקות רק את הליבה הלבנה הרכה עד למקום שהצבע מתחיל להפוך לירקרק).
  • 4 שאלוט קצוצים.
  • 2 צ'ילי ארוך (או פלפל ירוק) קצוצים לריבועים קטנים ללא הגרעינים. (להפחתת חריפות תוכלו להשתמש בצ'ילי אחד בלבד).
  • 4-5 עלי ליים קרועים (ניתן להשיג מארז עלים מיובשים בחנויות טבע וברשת מזרח-מערב)
  • 1 תפוח עץ (גדול, סמיט) חתוך לפרוסות דקות (ללא הגרעינים).
  • קורט מלח לתיקון התיבול.
 
במחבת עמוקה או בקסרול נמוך מערבבים את קרם הקוקוס עם מי הקוקוס ומחממים. מוסיפים את כול שאר הרכיבים (לפי סדר הרשימה, למעט מלח), מערבבים ומביאים לרתיחה עדינה. טועמים ומתקנים (אם יש צורך) את תיבול על ידי תוספת מלח. מחליקים למחבת את נתחי הדג (או העוף) ומבשלים אגב רתיחה עדינה דקה או שתיים (לא יותר!).

חומרי עיטור והגשה לדג הסלמון

  • 2 מנגו קלופים וחתוכים לרצועות או לחילופין כדורי מלון קטנים מ- 1 מלון בינוני.
  • 2 אנדיב קצוצים גס.
  • 1 שומר חתוך לפרוסות דקות (ללא הגבעולים).
  • צרור עלי כוסברה או בזיליקום או עירוב של שניהם.
  • 4 עלי מנגולד (או כול עלה גדול אחר).
 
על צלחת הגשה פורשים עלה מנגולד ומניחים עליו נתח דג. מפזרים את חומרי העיטור ויוצקים על הכול מהרוטב (כולל המוצקים שבו).

חומרי עיטור והגשה לעוף

אם בחרתם להשתמש בעוף לוו אותו במנת אורז. לקבלת ארבע מנות שמים בסיר בישול בינוני כוס וחצי אורז (אנחנו מערבבים כוס אורז בסמטי עם מחצית כוס אורז אדום), יוצקים מעל שלוש ושלושת רבעי כוסות מים (היחס הוא שתיים וחצי כוסות מים לכוס אורז), זורים מעט מלח, מערבבים ומביאים לרתיחה ללא כיסוי. לכשרותחים המים מקטינים את הלהבה למינימום, מכסים את הסיר ומבשלים עד לספיגת הנוזלים על ידי האורז והתרככותו (ניתן לבדוק מידי פעם).
מרפדים את צלחת ההגשה במנה נדיבה של אורז, מניחים עליה את מנת העוף ויוצקים מעל מהרוטב (כולל המוצקים שבו).