27 מרץ 2017 כ"ט אדר תשע"ז
תאריך:  27.03.2011 

נפלאות המטבח תאילנדי

אריאל אשל, M.Sc

בננות בקרם קוקוס

נתקלתם וודאי בבעיה שהקינוח '
כבד
מידי' (עשיר בשוקולד או בבצק) או שאי אפשר חלבי (לשומרי כשרות) כי המנה העיקרית הכילה בשר. מצאנו, בדקנו והתאמנו קינוח נטול פשרות, צבעוני, קל יחסית, פרווה ועשיר מאד בטעמים מרעננים. כול הטועמים רצו עוד (כולל הילדים). 
בננות בקרם קוקוס
הכי טעים ומרענן שאפשר.

חומרים (8 מנות)

  • 8 בננות
  • 1 קופסת חלב (מי) קוקוס (400 מ"ל)
  • 2 קופסאות קרם קוקוס (כ"א 400 מ"ל)
  • שלושת רבעי כוס סוכר (אפשר להסתפק בשני שליש. עניין של טעם).
  • 'צביטת' מלח גדולה.
  • 2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורר.
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס בינוני.
  • חצי כפית הל גרוס.
  • 2 אשכוליות (אדומות או צהובות).
  • צרור עלי נענע או מנטה.
  • 16 תותי שדה, או פטל.
  • 8 כדורי סורבה (מקפא) פירות חמצמץ.
 
קולפים את הבננות ופורסים אותן לפרוסות בנות 2-3 ס"מ.
קולפים מקליפת האשכולית רצועות דקות באורך 4-5 ס"מ כול אחת (בעזרת צסטר).
מרתיחים בסיר קטן חלב קוקוס ומכניסים לתוכו מחצית מהבננות. מבשלים דקה.
בסיר בינוני מרתיחים את קרם הקוקוס, מוסיפים סוכר ומלח, מערבבים עד להמסה, ומוסיפים את תכולת הסיר הקטן. מערבבים ומכבים את הלהבה.
מועכים קלות בכף היד את קליפות האשכולית ומוסיפים לסיר, מתבלים בפלפל שחור והל. מערבבים ומניחים להתקרר מעט בטמפרטורת החדר (עד שהתערובת תהיה פושרת). מוסיפים לתערובת את המחצית הנותרת של הבננות.
חוצים את תותי השדה (ללא הפטוטרת).

הגשה

יוצקים מהתערובת לקעריות הגשה אישיות ומוסיפים לכול אחת שני תותים חצויים וכדור סורבה. מעטרים בעלי נענע.