מצטרפים למכבי
צרו קשר
אודות
קריירה במכבי
מכרזים, רכש
הצהרת נגישות
שירותים דיגיטליים
EN
04 יולי 2022 ה' תמוז תשפ"ב
גולשים יקרים,
גרסת הדפדפן שבה אתם משתמשים מיושנת ואינה נתמכת עוד.
אתר מכבי תומך בדפדפנים הבאים:
Chrome מגרסה 9 ומעלה
Firefox מגרסה 2 ומעלה
Internet Explorer מגרסה 9 ומעלה
לחווית גלישה מיטבית, מומלץ להשתמש בדפדפן Chrome.
היכן הייתי?
חיפוש:
אנציקלופדית הבריאות
מגזין להיות בריאים
מחלות ומצבים
הליכים רפואיים
תרופות וחיסונים
בדיקות
מילון מונחים
מין ופריון
הריון ולידה
תינוקות ופעוטות
מצבי חירום
סגור
מגזין גוף ונפש
טעים ובריא
כושר ופעילות גופנית
מגזין בריאות האישה
מגזין פעוטות וילדים
גיל שלישי
מכביתון
סגור
כניסה ל online
זכויות חברים
איתור שירותים
עדכונים
תכניות הביטוח
מכבי פארם
מכבי טבעי
מכבי Care
בית בלב
זכויות חברי מכבי
מכבידנט
מכבי ממבט ראשון
אסותא - מרכזים רפואיים
עמותת קרן מכבי
סגור
זימון תור לרופאים
מוקדי רפואה דחופה
מעבדות, מכונים ומטפלים
בתי מרקחת
מרכזים רפואיים (סניפים)
שירותי משרד
מרפאות שיניים
רפואה משלימה - מכבי טבעי
אופטומטריה - מבט ראשון
סדנאות מכבי
סגור
>
אנציקלופדית הבריאות
>
מחלות ומצבים
>
מילה (ברית מילה)
חזרה
מעודכן לתאריך
12.05.2021
|
באדיבות ה
מילה (ברית מילה) - מידע רפואי
Circumcision
מעודכן לתאריך
12.05.2021
|
באדיבות ה
סקירה רפואית
מבוא
היבט רפואי ובריאותי
תאור ההליך
החלמה
סיבוכים
מבוא למילה (ברית מילה)
מילה של זכרים היא הליך ניתוחי שבמהלכו מתבצע חיתוך והסרת העורלה. העורלה היא קפל עור המכסה את קצה הפין ואשר ניתן להפשלה. המילה מתבצעת מסיבות רפואיות או בריאותיות, דתיות וחברתיות.
המילה מסיבות דתיות מקובלת בקרב יהודים ומוסלמים, וכן אצל שבטים אפריקנים ואוסטרלים רבים. במרבית המקרים המילה מתבצעת בגיל צעיר מאד, שעה שהזכר עודנו ילד פעוט. 'ברית מילה' היא הטקס היהודי הדתי שבמהלכו מבוצע חיתוך והסרת העורלה.
ההמלצה המקובלת היא שהליך המילה הנעשה ליילוד מסיבות דתיות או חברתיות, יבוצע בידי מוהל מוסמך או רופא בעל ניסיון בתחום. ראוי להשתמש באמצעים מאלחשים להפחתת
הכאב
בזמן הפעולה וזו גם הנחיית האקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים. יש לזכור שמדובר בהליך ניתוחי, וככזה הוא אינו נטול סיכון לסיבוכים דוגמת דימום משמעותי, כאב וזיהום.
ההיסטוריה של המילה
מילה בוצעה כבר כ- 3000 שנה לפני הספירה. ביהדות נחשבת מילת גברים למצווה חשובה והיא נפוצה לא רק בקרב דתיים אלא גם בקרב חילוניים רבים. טקס 'ברית המילה' מתואר בספר בראשית, כחלק מכריתת הברית של אלוהים עם אברהם וצאצאיו. מאז, על פי ההלכה היהודית, חייב כל אב למול את בנו בגיל 8 ימים. כדי להשלים תהליך של גיור יש לעבור מילה.
בסוף המאה ה- 19 החלו רופאים רבים באירופה, ובעיקר באנגליה, לבצע מילה מסיבות שונות, לרבות בשל הסברה שמילה תמנע אוננות אשר נחשבה אז למזיקה. המנהג התפשט גם לארצות הברית ושם הוא עדיין נפוץ מאוד. 61% מהבנים שנולדו במדינות אלו בתחילת שנות ה- 90 נימולו. באירופה פחתה שכיחות המילה בסוף המאה ה- 20 עקב הספקות שעלו לגבי יתרונותיה הרפואיים.
הוויכוח סביב המילה
אף שהליך המילה הוא ההליך הניתוחי הנפוץ ביותר בעולם, מדובר בפעולה שנויה במחלוקת. זהו נושא לוויכוח בין רופאים, קבוצות חברתיות וקבוצות דתיות, ועדיין אין הסכמה גורפת לגבי יתרונות המילה, חסרונותיה, מוסריותה או השלכותיה הרפואיות.
על פי חוות הדעת של האקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים, היתרונות של עריכת ברית המילה עולים על הסיכונים הטמונים בה. עם זאת, היא משאירה את ההחלטה בידי ההורים ולא פרסמה המלצה רפואית גורפת.
כיוון שכיום מוסכם שכל הליך ניתוחי מצריך הסכמה מדעת, אזי מתנגדי המילה טוענים שיש להמתין עד לגיל בו הנער או הגבר יכולים להביע את דעתם בנושא ולתת את הסכמתם לביצוע הפעולה בגופם.
סיבות חברתיות
כמעט כל תינוק יהודי הנולד בישראל עובר מילה, בין אם מסיבות דתיות ובין אם מסיבות חברתיות. גם כאשר מדובר בהורים חילוניים לחלוטין, מרביתם המכרעת יעדיפו למול את בנם ולו כדי שלא יהיה שונה מחבריו בגן הילדים, בבית הספר ובצבא. החשש להיות שונה גרם לעולים רבים שהגיעו לישראל ממדינות
הגוש
הגוש
המזרחי (ברית המועצות לשעבר) לעבור הליך מילה אף שהיו כבר מבוגרים.
מסתבר שגם במקרה של ילדי עובדים זרים הנולדים בישראל קיימת העדפה ברורה למילה, ככול הנראה מסיבה של רצון לשייך את הילד לחברה הישראלית ולמנוע הפרעות רגשיות בהמשך חייו.