ניתן להרות שוב סמוך מאד לאחר לידת תינוק, גם בזמן הנקה וגם אם המחזור החודשי טרם התחדש או חזר להיות סדיר. הביוץ מתרחש כשבועיים לפני תחילת הדימום, ולכן אישה עשויה להיות פורייה גם אם היא כלל אינה מודעת לכך.
מקובל להמתין לתום משכב הלידה (כשישה שבועות לאחר הלידה) טרם קיום יחסי מין על מנת לאפשר לאזור החיץ להחלים מהלידה ומהתפרים. במידה שקיימות הפרשות מרובות גם בתום תקופה זו מומלץ לפנות לבדיקת רופא נשים לפני קיום יחסי מין. בזמן הביקור אצל רופא הנשים, שישה שבועות לאחר הלידה, מומלץ לדון עימו באפשרויות המתאימות למניעת הריון. גם בתקופת ההנקה יש צורך באמצעי מניעה שניתן להתאמה על ידי רופא הנשים. אם מעוניינים לקיים יחסי מין טרם הביקור לרופא הנשים מומלץ להשתמש בקונדום.
ניתן להשתמש בקונדום גברי או נשי ברגע שהאישה מרגישה בשלה לקיים יחסי מין. הגלולה המשולבת, גלולה שמכילה פרוגסטרון בלבד ושתלים תת עוריים למניעת הריון ניתנים לשימוש 21 יום לאחר הלידה. יחד עם זאת, הגלולה המשולבת אינה מומלץ לנשים מניקות כיוון שהיא עלולה לפגוע באספקת החלב.
ניתן להשתמש בזריקה למניעת הריון או להשתמש בדיאפרגמה או בספוגית כשישה שבועות לאחר הלידה. מומלץ לאישה שהשתמשה בדיאפרגמה או ספוגית טרם הכניסה להריון לפנות לרופא המטפל לאחר הלידה על מנת לוודא שאמצעי המניעה עדיין מתאים. לידה וכן גורמים כגון עלייה או ירידה במשקל עלולים לגרום לשינוי בקוטר הנרתיק. התקן תוך רחמי (בין אם כזה המפריש הורמונים או התקן נחושת) ניתן לשימוש 6-8 שבועות לאחר הלידה.