18 יוני 2021 ח' תמוז תשפ"א
מעודכן לתאריך  04.11.2020 

עוגת ביסקוויטים

עוגת הביסקויטים הכי בריאה שאפשר להכין בלי לאבד את התואר "עוגת ביסקויטים" ואת טעם הילדות שלנו. הציפוי בפרי או באבקת קקאו כמובן נותן אופציה יותר בריאה ודיאטטית.

ליאורה חוברה, דיאטנית במכבי, מחוז ירושלים והשפלה

מעודכן לתאריך  04.11.2020 

כלים

תבנית פיירקס מלבנית גדולה

המצרכים

לעוגה

  • 300 גרם ביסקוויטים פטי בר מקמח מלא
  • אספרסו + מעט חלב / נס קפה לטבילת הביסקוויטים
  • 1 שמנת מתוקה להקצפה
  • 250 גרם גבינה לבנה 5%
  • 1 כוס חלב
  • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל

 לציפוי

  • מעט אבקת קקאו
או:
  • כוס פירות טריים חתוכים - תותים, נקטרינה, פירות יער וכדומה
או:

ציפוי שוקולד

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 3 כפות קקאו מאיכות טובה
  • 3 כפות סוכר חום
  • 5 כפות מים
  • 20 גרם חמאה

אופן ההכנה

העוגה

  1. מכינים אספרסו או נס קפה ומוסיפים חלב.
  2. מעבירים לקערה שטוחה שאפשר לטבול בה את הביסקוויטים.
  3. טובלים כל ביסקוויט לרגע בקפה, ומניחים בתבנית. מסדרים שכבה ראשונה.
  4. מקציפים שמנת מתוקה עם כוס חלב ואינסטנט פודינג, עד שמתקבל קרם יציב.
  5. מוסיפים את הגבינה ומערבבים.
  6. מורחים על שכבת הביסקוויטים הראשונה מחצית מכמות הקרם.
    *אם עושים ציפוי עם פרי מחלקים את הבלילה ל-3 חלקים.
  7. מעל מסדרים עוד שכבת ביסקוויטים טבולים בקפה, ומעליה המחצית השנייה של הקרם.

הציפוי

ציפוי שוקולד

  1. מערבבים בסיר קטן על אש נמוכה את כל חומרי הציפוי מלבד החמאה, עד הכול נמס ומגיע למרקם אחיד.
  2. מכבים את האש. 
  3. מוסיפים את החמאה, ומערבבים לתערובת אחידה.
  4. מורחים את הקרם על העוגה.
  5. מקריים היטב לפני ההגשה.

ציפוי פרי

מניחים את הפירות החתוכים על שכבת הקרם השלישית.

ציפוי באבקת קקאו

זורים אבקת קקאו על שכבת הקרם העליונה.

ערכים תזונתיים למנה

  
 סימון תזונתי כמות
עם ציפוי שוקולד: קלוריות 200
עם ציפוי פרי: קלוריות 157 
ציפוי באבקת קקאו בלבד: קלוריות 150