מצטרפים למכבי
צרו קשר
אודות
קריירה במכבי
מכרזים, רכש
הצהרת נגישות
שירותים דיגיטליים
EN
21 מאי 2022 כ' אייר תשפ"ב
גולשים יקרים,
גרסת הדפדפן שבה אתם משתמשים מיושנת ואינה נתמכת עוד.
אתר מכבי תומך בדפדפנים הבאים:
Chrome מגרסה 9 ומעלה
Firefox מגרסה 2 ומעלה
Internet Explorer מגרסה 9 ומעלה
לחווית גלישה מיטבית, מומלץ להשתמש בדפדפן Chrome.
היכן הייתי?
חיפוש:
אנציקלופדית הבריאות
מגזין להיות בריאים
מחלות ומצבים
הליכים רפואיים
תרופות וחיסונים
בדיקות
מילון מונחים
מין ופריון
הריון ולידה
תינוקות ופעוטות
מצבי חירום
סגור
מגזין גוף ונפש
טעים ובריא
כושר ופעילות גופנית
מגזין בריאות האישה
מגזין פעוטות וילדים
גיל שלישי
מכביתון
סגור
כניסה ל online
זכויות חברים
איתור שירותים
עדכונים
תכניות הביטוח
מכבי פארם
מכבי טבעי
מכבי Care
בית בלב
זכויות חברי מכבי
מכבידנט
מכבי ממבט ראשון
אסותא - מרכזים רפואיים
עמותת קרן מכבי
סגור
זימון תור לרופאים
מוקדי רפואה דחופה
מעבדות, מכונים ומטפלים
בתי מרקחת
מרכזים רפואיים (סניפים)
שירותי משרד
מרפאות שיניים
רפואה משלימה - מכבי טבעי
אופטומטריה - מבט ראשון
סדנאות מכבי
סגור
>
אנציקלופדית הבריאות
>
מחלות ומצבים
>
ליסטריוזיס
חזרה
מעודכן לתאריך
21.04.2009
|
באדיבות ה
ליסטריוזיס - מידע רפואי
Listeriosis
מעודכן לתאריך
21.04.2009
|
באדיבות ה
סקירה רפואית
זכויות חברי מכבי
מבוא
סימפטומים
גורמים
אבחון
טיפול
מניעה
הריון וליסטריוזיס
מניעה של ליסטריוזיס
הדרך הטובה ביותר למנוע זיהום בליסטריה היא באמצעות הקפדה על היגיינה טובה:
רחצו היטב ירקות ופירות בסבון ובמים. במידת הצורך ניתן לקלף את הירקות והפירות.
הקפידו לרחוץ היטב את ידיכם במים ובסבון לפני הטיפול במזון, ובפרט לאחר כל ביקור בשרותים.
הקפידו על נקיון משטחי המטבח וקרשי החיתוך, בעיקר לאחר הכנת בשר בלתי מבושל, עוף או ביצים.
אין לאכול ביצים בלתי מבושלות.
הפרידו מוצרי מזון מבושלים ממוצרי מזון 'מוכנים לאכילה'.
הקפידו על בישול מלא של כל מוצרי המזון (בישול בטמפרטורה של 82 מעלות צלזיוס או יותר במשך מספר דקות).
אין לשמור מזון מבושל למשך יותר מארבעה ימים (גם לא בקירור. בהקפאה ניתן לשמור).
יש להרתיח שנית שאריות מזון לפני אכילתם (או לחמם לטמפרטורה של לפחות 74 מעלות צלזיוס).
המנעו ממגע עם בעלי חיים תוך כדי בישול והכנת אוכל.
הפשירו בשר או דגים במקרר ולא בטמפרטורת החדר.
לגבי מזונות 'מוכנים לאכילה', הקפידו:
לצרוך את המזונות לפני פקיעת תוקפם.
הקפידו על טמפרטורת קירור נאותה במקרר.
הקפידו לשמור את המזון המוכן בהתאם להוראות היצרן.
נשים
בהריון
בהריון
, או חולים בעלי מערכת
חיסון
חלשה, מומלץ שימנעו מאכילת מזונות כגון:
ממרחי
כבד
כבד
.
מוצרי חלב שלא עברו פסטור.
חמאה.
גבינות רכות כגון ברי או קממבר.
גבינות כחולות (גבינות שמכילות עובשים).
נקניקים ובשרים מעושנים.
סלמון מעושן.
ירקות שאינם רחוצים, ובכלל זה עלי חסה וכרוב.
סושי שמכיל דג נא וכן סושי צמחוני, או מוצרים שמכילים דגים שאינם מבושלים.
מקורות מידע באתרים אחרים
(ייפתח בדפדפן נפרד)
ליסטריוזיס באתר משרד הבריאות