לביבות עדשים כתומות אפויות

עדכון אחרון 05.05.24

ממחית לכפית - מתכונים לתינוקות ולפעוטות שכל אחד יכול להכין בבית בקלות

מחפשים מתכון קל להכנה שקל לארוז ולקחת לדרך? קבלו מתכון צבעוני עם מרקם נהדר שהתינוק יכול לאכול בעזרת אצבעותיו הקטנות. מכיל עדשים, ממשפחת הקטניות, שהן מקור מצוין לחלבונים ולמינרלים כמו ברזל ואבץל ומשמשות תחליף לארוחה בשרית או לפחמימות ולפעמים גם לירקות.
מתאים לתינוקות החל מגיל 9 חודשים, צפו ורוצו להכין.

20-22 לביבות קטנות


מרכיבים:

    • כוס עדשים כתומות מפוצלות
    • 1/2 כוס אפונה טרייה או מופשרת
    • גזר בינוני קלוף ומגורר בפומפייה דקה
    • זוקיני בינוני מגורר בפומפייה דקה וסחוט מהנוזלים
    • 3/4 שיבולת שועל דקה (קוואקר)
    • 1/4 כוס קמח עדשים
    • 1/2 כפית מלח
    • 1/4 כפית פלפל שחור
    • 2-3 כפות שמן קנולה להברשה (אפשר להשתמש בתרסיס)


אופן ההכנה:

    • משרים את העדשים במים רותחים ל-30 דקות ומסננים.
    • מחממים תנור ל-190 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותה קלות.
    • טוחנים במעבד מזון את העדשים לתערובת אחידה. מעבירים לקערה.
    • מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים, למעט השמן, ומערבבים היטב לתערובת אחידה ודביקה.
    • יוצרים מהתערובת לביבות פחוסות קטנות, מניחים בתבנית במרווחים קטנים ומברישים בשמן.
    • אופים כ-30 דקות להזהבה יפה. אחרי 15 דקות מוציאים את התבנית מהתנור והופכים את הלביבות בעדינות לצד השני להזהבה אחידה יותר.