ממחית לכפית - מתכונים לתינוקות ולפעוטות שכל אחד יכול להכין בבית בקלות
"הקציצה הראשונה שלי", מתכון מנצח שיהפוך לקציצה המשפחתית שלכם. מכיל בשר הודו שהוא מקור מצוין לחלבונים, ברזל וויטמין B12 החשובים להתפתחות ולגדילה.
מתאים לתינוקות החל מגיל 9 חודשים ולאכילה בעזרת האצבעות, צפו ורוצו להכין.
מרכיבים ל-25-30 כדורים:
- בצל קטן קלוף וחצוי
- 2 שיני שום
- 500 גרם חזה הודו
- גזר בינוני קלוף ומגורר דק
- 2 ביצים
- 1/2 כוס שיבולת שועל דקה (קוואקר)
- חופן פטרוזיליה קצוצה דק דק (לא חובה)
- 1/2 כפית מלח (או לפי הטעם)
- קורט פלפל שחור
- כפית שטוחה כמון
- 2 כפות שמן זית או קנולה להברשת כדורים (אפשר להשתמש בתרסיס)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-190 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותה קלות.
- טוחנים במעבד מזון את הבצל, השום וחזה ההודו לתערובת אחידה (לחילופין ניתן לקנות חזה הודו טחון ולהוסיף לו בצל קצוץ דק ושום כתוש). מעבירים לקערה.
- מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים ולשים היטב לתערובת אחידה ודביקה.
- מרטיבים קלות את הידיים ויוצרים מהתערובת כדורים קטנים בגודל אגוז. מסדרים אותם בתבנית ומברישים בשמן.
- אופים 20-25 דקות להזהבה יפה. אפשר לסובב אותם קצת באמצע האפייה להזהבה אחידה יותר.