מבוא

הדרך

תזונה היא גורם מפתח במניעת סוכרת אצל אנשים עם טרום סוכרת. זה נכון לגבי אנשים עם משקל תקין וגם לגבי אנשים במשקל עודף, אימוץ הרגלי אכילה נכונים יוכל לסייע לך להימנע מהמעבר מטרום סוכרת לסוכרת.

מהי הדרך הנכונה?

כל אחד יכול לאמץ את הרגלי האכילה הנכונים בשבילו שיסייעו לו להגיע לבריאות טובה יותר. אין דרך אחת שמתאימה לכולם - לאחד הפתרון הוא דיאטה ים תיכונית, ולאחר דיאטה דלת פחמימות או דיאטה דלת שומן והפחתה קלורית. המשותף לכל הדרכים הללו הוא העדפת מזונות מיטיבים וטבעיים ותכנון סדר יום וארוחות שישתלבו באורח החיים האישי, כדי שבאמת יהיה אפשר להתמיד בכך לאורך זמן.

אז מה מומלץ לאכול?

התזונה הים תיכונית נמצאה כיעילה ובטוחה באיזון הסוכר. תזונה ים תיכונית כוללת מגוון רחב ועשיר של ירקות, פירות, מגוון דגנים מלאים, קטניות, אגוזים ושמן זית; מוצרי חלב דלי שומן בכמות מתונה; ביצים, דגים ועוף. תשובה מדויקת להעדפות ולצרכים שלך תקבל בעת מפגש עם תזונאית.

המשקל

אם אני בעודף משקל - מה עליי לעשות?

עודף משקל הוא אחד הגורמים לסוכרת מסוג 2.

ירידה במשקל היא הדרך המשמעותית ביותר לאיזון ערכי הסוכר בדם ולמניעת סוכרת. מספיקה ירידה של 7-10% במשקל כדי להגיע לשיפור משמעותי ברמות הסוכר, השומנים ולחץ הדם. ירידה הדרגתית במשקל, בשילוב עם פעילות גופנית קבועה, יסייעו בהשגת יעד זה. כל שינוי יכול להפוך לחוויה טובה ומעצימה. לשם כך מומלץ להיעזר בצוות הדיאטניות של מכבי.

אם אני במשקל תקין - להמשיך בהרגלי האכילה הישנים שלי?

עודף משקל הוא אחד הגורמים להופעת סוכרת מסוג 2, אך אכילה לא מבוקרת יכולה לזרז את הופעת הסוכרת גם אצל אנשים במשקל תקין. אורח חיים בריא והקפדה על תזונה נכונה חשוב גם לאנשים במשקל תקין.

היכולת לשנות ולהשפיע על בריאותך - בידך

הדרך להצלחה מחייבת התאמה אישית וליווי תזונתי. ייעוץ תזונתי - אישי או קבוצתי - של דיאטניות מכבי עומד לרשותך בכל שלב בדרך.

10 צעדים קטנים במסלול להצלחה

1 משקאות

העדיפו מים או סודה, ולא משקאות ממותקים.

2 גיוון

גוונו את סוגי המזון והרכיבים שאתם אוכלים, כגון קטניות, ירקות חדשים, מיני דגנים מלאים וכדומה, כדי להרכיב ארוחות משביעות ומעניינות לאורך זמן.

3 סוכר

צמצמו את כמויות הסוכר - צמצמו אכילת מזונות המכילים סוכר פשוט, כגון עוגות, עוגיות, מיצי פרי וכדומה.

4 צורת ההגשה

הגישו לעצמכם את המזון בצלחת קטנה מהרגיל. כך גם מצמצמים את העומס הקלורי בארוחה, וגם אפשר לשמור חלק מהמנה לארוחה הבאה.

5 שיטת בישול

בחרו שיטות בישול בריאות יותר - במקום לטגן את האוכל העדיפו שיטות בישול אחרות כגון אפייה, צלייה, גריל או אידוי.

6 מזון מעובד

השתדלו להפחית את צריכת המזון המעובד ומזון מוכן מראש. זה הזמן לתרגל שימוש במוצרי יסוד, ולהכין בעצמכם את האוכל האהוב עליכם.

7 ירקות

בכל ארוחה חשוב לשלב ירק אחד לפחות. צורות ההכנה מגוונות.

8 רוטב לסלט

בחרו רוטב לסלט על בסיס שמן זית, ובמידה מוגבלת.

9 שומן מן הצומח

העדיפו שומנים מהצומח, וצמצמו מזונות עשירים בזומן מן החי כגון חמאה, שמנת, גבינות שמנות וחלקי בשר עתירי שומן.

10 חטפו, אבל בתבונה

העדיפו חטיפים מופחתי שומן, כגון פופקורן או בייגלה, על פני צ'יפס ודומיו.