מבוא

שינוי באורח החיים, הכולל תזונה בריאה, הרגלי אכילה נכונים, שמירה על משקל גוף תקין, פעילות גופנית קבועה והפסקת עישון - כל אלו יכולים לדחות או למנוע התפרצות של מחלת הסוכרת.

השינוי בהחלט אפשרי, אך שינוי מטבעו עלול לעורר לעתים תחושת מתח ולחץ. הכנו לכם טיפים שיסייעו לכם להיערך לשינוי ולהצליח בו.

קרוב לוודאי שהתמודדתם פעמים רבות בחיים עם הצורך להסתגל ולהתמודד עם שינוים - אפילו משמחים כמו נישואין, הולדת ילדים או השתלבות במקום עבודה חדש, ועם השנים גיליתם שיש לכם יכולת טובה לעשות זאת. לכן חשוב לזהות את היכולת שלכם לשנות ולהשפיע על הבריאות.

אל תהססו לקבל עזרה מקצועית

לרשותכם במרכזים הרפואיים במכבי צוות מקצועי של עובדות סוציאליות רפואיות שיוכל לסייע בהדרכה כיצד יוצרים את השינויים הנדרשים.

אפשר לזמן תור לעובדות סוציאליות במרכזים הרפואיים של מכבי באמצעות המוקד הטלפוני 3555*

6 טיפים לשינוי הרגלים מוצלח

1 לשנות רק דבר אחד בכל פעם

התמקדו באפיק חיים אחד הדורש שינוי. אל תנסו לשנות את כל אורח החיים שלכם לחלוטין בבת אחת. לדוגמה, לשלב הליכה פעמיים בשבוע בסדר היום.

2 לשאול את עצמך למה

מצאו סיבות פנימיות ורצון פנימי להשתנות. למשל, במקום לומר לעצמכם "אני רוצה לרזות כדי להיות בריא יותר", אמרו "אני רוצה להיות בריא יותר, כדי לבלות זמן איכותי יותר או ארוך יותר עם אהוביי".

3 להבין כיצד ההתנהגות שתרצו לשנות משרתת אתכם

איזה צורך היא ממלאת? גם להתנהגויות לא רצויות יש מקור פנימי הגיוני. גלו מה הוא, פתרו אותו, והיפטרו מההתנהגות הלא רצויה.

4 להתקדם בצעדים קטנים

אפשר לפרק התנהגות להתנהגויות ולהרגלים קטנים יותר ולטפל בהם בנפרד, בצעד סביר וניתן להשגה.

למשל:

    • לפני שמתחילים לעסוק בפעילות גופנית, עולים ויורדים במדרגות 2-3 קומות במקום במעלית.
    • אם רוצים לאכול בריא יותר, מחליטים להתחיל בהוספת ירק כלשהו לכל ארוחה.

5 להיצמד לתוכנית

גם תוכנית קצרת מועד עם מעט משימות היא תוכנית. וכשיש תוכנית, קל יותר לדעת היכן אנחנו בתהליך, וגם סביר יותר שניצמד אליה ונתמיד בה.

6 לקחת שותף למסע

כדאי לחלוק עם בני משפחה וחברים את כוונותך לעשות את השינוי המדובר, גם אם הוא קטן ביותר. ברגע שאנחנו מצהירים על כוונותינו ומגייסים תמיכה, אנחנו גם יוצרים מחויבות כלפי השינוי, וגם השאיפה שלנו שלא לאכזב אחרים עוזרת להתמיד.