24 יולי 2017 א' אב תשע"ז

נוגדי חמצון (אנטי-אוקסידנטים, Antioxidants)

חומרים כימיים שעשויים להגן על תאי הגוף כנגד נזק הנגרם מתגובות חמצון. נוגדי חמצון מצויים במזונות שונים לרבות פירות וירקות, אגוזים, דגנים, בשר, עוף ודגים. 
לנוגדי החמצון כושר חיזור גבוה המפחית את תגובות החמצון של חומרים אחרים בסביבתם. חמצון היא תגובה כימית הכרוכה במעבר אלקטרונים ויצירת רדיקלים חופשיים. רדיקלים חופשיים עלולים להתחיל תגובות שרשרת הפוגעות בתאי הגוף. נוגדי החמצון בולמים תגובות שרשרת אלו וכך מונעים את הנזק.