סלט יאם פאק (4-6 מנות, תלוי בגודל המנה)
סלט יאם פאק מהווה מנת פתיח קלה, פיקנטית, צבעונית ובריאה שתפתח את התיאבון. כמובן שהוא מתאים גם לצמחונים ולטבעונים.
חומרי הרוטב
- 50 גרם זרעי סומסום.
- 50 גרם שאלוט מטוגנים (כרבע עד שליש מהכמות שטיגנתם, או מארז מוכן).
- 3 כפות סוכר תמרים (בארץ משווק סוכר התמרים בצורת 'עוגיות' מוצקות ולא כעיסה רכה. כול 'עוגיה' כזו שקולה לשתי כפות. אם לא משיגים ניתן להמיר בסוכר רגיל).
- 10 כפות רוטב תמרינד (חריף או פיקאנטי).
- 6 כפות רוטב סויה קל.
מערבבים אגב כתישה את חומרי הרוטב במכתש ועלי (או בבלנדר). הסדר חשוב: מהיבש והקשה לרך ולנוזלי. לא מומלץ להשתמש במעבד מזון שיש לו רק שני להבים (הבלנדר מצויד בארבעה להבים).
חומרי הסלט
- 16 תרמילי שעועית ירוקה קצוצים לפרוסות ברוחב של כ- 3 ס"מ.
- 3 אנדיב קצוצים גס.
- 1 שומר חתוך לפרוסות דקות (ללא הגבעולים).
- 1 תפוח עץ (גדול, סמיט) חתוך לפרוסות דקות (ללא הגרעינים).
- 2 אגסים חתוכים לפרוסות דקות (ללא הגרעינים).
- 1 קרמבולה חתוך לרצועות דקות. (ניתן להמיר באפרסמון או במנגו קלוף).
- 4 שאלוט קלופים ופרוסים לפרוסות דקות.
- 6 גבעולי למון גרס (קוצצים לפרוסות דקות רק את הליבה הלבנה הרכה עד למקום שהצבע מתחיל להפוך לירקרק).
- 16 רצועות דקות באורך גפרור של ג'ינג'ר טרי.
- צרור עלים גדול (למשל תערובת של רוקט, תרד, בזיליקום, שמיר, כוסברה, טרגון).
- 1 כפית שורש חזרת מגורר.
- 50 גרם שאלוט מטוגנים.
הכנה והגשה
מערבבים בקערה גדולה את כול רכיבי הסלט למעט שאלוט מטוגנים. יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים ביד. שמים בקערות הגשה ומפזרים מעל כול מנה שאלוט מטוגנים.