זכאויות לגיל השלישי

זכאויות בגיל השלישי ובתחום הגריאטריה

חברי מכבי בגיל השלישי זכאים להטבות במגוון רחב של תחומים, לשירותים רפואיים ברמה גבוהה במיוחד ולסיוע בהתמודדות במצבי בריאות וחולי.

מכבי מלווה את חבריה בכל גיל. השירותים וההטבות מותאמים באופן ייחודי לצרכיה של כל קבוצת גיל, מהרחם ועד השיבה. הגיל השלישי מוגדר בדרך כלל מגיל 65 ומעלה, והוא מתאפיין בשינויים באורח החיים ובמצב הרפואי.

השירותים בקבוצת הגיל הזו כוללים טיפולים ובדיקות לשמירה על אורח חיים בריא, וכן שירותי נגישות ושיקום להתמודדות עם מצבים רפואיים הקשורים בגיל.

 

עלון לשיפור איכות החיים ומניעת נפילות בגיל השלישי

תקרת הוצאות רבעונית

תקרת השתתפות לחברים מעל גיל 65

מכבי שירותי בריאות מציינת את יום הקשיש עם טיפים לאורח חיים בריא 6 טיפים שאתם חייבים להכניס לשגרת היום שלכם.

קידום בריאות – אורח חיים בריא

לקראת הגיל השלישי ובמהלכו, ניתן לשמר ולשפר את התפקוד הגופני באמצעות פעולות מקדמות בריאות. היחידה לקידום בריאות במכבי מסייעת לחברים לאמץ אורח חיים בריא, המבוסס על הרגלים נכונים ומודעות בריאותית רחבה. פעילות היחידה מבוססת על הידיעה כי בידי החבר היכולת לשמר את איכות חייו באמצעות תכנון אורח חייו.

 

לפנייה ליחידה לקידום בריאות ולקבלת פרטים נוספים יש לפנות למרכז הרפואי (הסניף).

 

 

רפואה מונעת לגיל השלישי

בדיקות סקר תקופתיות - מגיל 45 ומעלה

נגישות ושיקום לגיל השלישי

שירותים רפואיים והיקפיים לגיל השלישי

טיפול רפואי בבית החולה

בני משפחה מטפלים

אם אתם מטפלים בבן משפחה חולה או מוגבל - לרשותכם מידע בנושא זכויות ושירותים במכבי ובקהילה, קישור לקבוצות תמיכה ומידע במכבי, קישור לאתרים מקצועיים ועוד:

זכותך לתכנן העדפות לטיפול ברגעי משבר בריאות

לצורך מתן טיפול רפואי נדרשת הסכמתו של המטופל, בכתב, בעל פה או בדרך התנהגות.

לעיתים, עקב מצבו הרפואי, אדם אינו יכול לקבל החלטות לגבי הטיפול הרפואי בו, לדוגמא בשל פגיעה מוחית או חוסר הכרה. במקרים אלו, הצוות הרפואי נדרש לתת את הטיפול הרפואי המקצועי ביותר.

כל אדם מגיל 17 שכשיר לקבל החלטות, בין אם הוא חולה ובין אם הוא בריא, רשאי לתת הנחיות רפואיות מקדימות.

זכות לשירותי הוספיס

מרגע אבחון מחלתך כמחלה מסכנת חיים, מטרתנו להקל על הסבל שלך ולתמוך בך בסביבתך הטבעית.

טיפול פליאטיבי (טיפול תומך), מוגדר על ידי ארגון הבריאות העולמי, כגישה טיפולית כוללנית שמטרתה לשפר את איכות החיים של חולים המתמודדים עם מחלה מסכנת חיים ושל בני משפחתם, על ידי מניעה והקלה של תסמינים גופניים, נפשיים ורוחניים.

מכבי מלווה את המטופל החולה במחלה חשוכת מרפא בכל שלבי המחלה, ומגישה טיפול תומך בהתאם לשלב המחלה.

מטרת הטיפול במסגרת "הוספיס בית" היא להקל על כאב ועל תסמינים אחרים באמצעות טיפול תרופתי ושילוב של היבטים נפשיים ורוחניים בטיפול, המיועדים ל"חולה הנוטה למות".

הטיפול מסתמך על גישת הצוות הרב מקצועי, הכולל מטפלים מוכשרים ומיומנים לצורך זה - רופא, אחות, עובד סוציאלי ו/או פסיכולוג. הוא משפר את איכות החיים ועשוי גם להיטיב את מהלך המחלה.

מכבי שירותי בריאות מספקת שירות "הוספיס בית", ומתאימה לכל אחד תוכנית טיפול אישית בהתאם למצבו הרפואי והתפקודי.

הצלחת הטיפול מחייבת שיתוף פעולה מצדך ומצד בני משפחה ובעיקר של המטפל העיקרי, האחראי לקשר מול היחידה לטיפולי בית במכבי.

זמינות השירות הרפואי במסגרת "הוספיס בית" היא 24/7, כולל ביקורים מתוכננים מראש של אנשי הצוות, מענה טלפוני לכל אורך היממה, והגעה לביקורי בית במצבים דחופים (בתוך 2-3 שעות).

 

הזכאות לשירות על פי חוק החולה הנוטה למות:

מטופל שהגיע לשלב סוף החיים (תוחלת החיים צפויה של עד 6 חודשים) זכאי לשירות הוספיס בית/אשפוזי.

הזכאות לשירות מוגדרת על ידי רופא אחראי באחת הדרכים האלה:

    • הפניה של הרופא המטפל
    • אבחון ראשוני של היחידה לטיפולי בית
    • לאחר אשפוז בבית חולים כללי המטופל נמצא מתאים לשירותי הוספיס

השירות ניתן בלי תשלום, בכל רחבי הארץ.

 

למידע נוסף על שירותי הוספיס בית

רמון זהב: תכנית ארצית לקידום בריאות לגיל השלישי

התכנית הייחודית של מכבי משלבת שימוש בטכנולוגיות מתקדמות, פעולות של צוותים רפואיים של מכבי כולל רופאים, אחיות, מקדמות בריאות ואנשי מינהל, בכדי לסייע לאדם המבוגר לשמר ולשפר את תפקודו.

במערכת מיוחדת שפותחה במחשבי מכבי רשומות בדיקות ופעולות האמורות לשמור על בריאות הקשיש כדוגמת חיסוני שפעת ודלקת ריאות, בדיקות מעבדה, בדיקת לחץ דם, בדיקת צפיפות עצם (למניעה וטיפול באוסטיאופורוזיס, במידה שקיימים ממצאים הדורשים זאת).

אחות או מתנדב בודקים האם בוצעו הבדיקות המומלצות. אם לא, יפנו את החבר לרופא המשפחה לקבלת הפנייה לבדיקה, בהתאם לצורך. בנוסף, כל אדם מבוגר, ובעיקר בגילאי 65-74 מוזמן לשיחה עם אחות, מתאמת שירות רפואי או מתנדב מצוות התכנית, לשם שיחת הדרכה על פעולות משמרות בריאות בתחומי התזונה והפעילות הגופנית.

לבירור בנושא הבדיקות ופעולות משמרות בריאות ניתן לפנות למרפאת האחיות או למקדמות הבריאות במרכזים הרפואיים (הקישור ייפתח בדפדפן נפרד).