טרם נמצא טיפול בתסמונת עצמה אולם ניתן להקל על התופעות האופייניות לה על מנת למנוע פגיעה בשגרת החיים.
פעילות גופנית משפיעה לטובה על האיזון ההורמונלי בגוף ולכן נשים שמקפידות על פעילות גופנית סדירה סובלות פחות מתופעות של רוגז, דיכאון ומתח.
נמצא כי תזונה מאוזנת מסייעת בהקלת הסימפטומים האופייניים לתסמונת הקדם וסתית. מאחר שעודף קפאין עלול לגרום לעצבנות ולרוגז רצוי להגביל את צריכתו טרם תחילת הווסת. מנגד רצוי להרבות בצריכת חומצת האמינו טריפטופאן. טריפטופאן היא אבן בנין של סרוטונין שתורם לשיפור במצב הרוח וזמין בשוקולד.
מומלץ להרבות באכילת מזונות מהצומח, ירקות ופירות טריים ולצמצם את צריכת הפחמימות מאחר שהן גורמות לשינויים במצב הרוח, לצבירת נוזלים ולתחושת עייפות וכבדות. כמו כן רצוי להגביל את צריכת המלח שמגביר אף הוא צבירת נוזלים ולכן עלול לגרום לבצקת.
מזונות מומלצים כוללים אבוקדו, אורז מלא, ביצים, אצות, שיבולת שועל, ירקות עליים ירוקים, אגוזים ופקאנים, אפונה, תרד ודגנים מלאים שעשירים במתכת מנגן. מקורות טובים למגנזיום כוללים ירקות ירוקים, קטניות, אגוזים ושקדים, דגנים מלאים, בננות ושוקולד מריר. חומצה לינולאית נמצאת בריכוז גבוה בשמן תירס ובשמן סויה.
במקרים חמורים במיוחד ניתן להתאים טיפול תרופתי בגלולות המכילות פרוגסטרון או בגלולות למניעת הריון. אלו מונעות את הביוץ ואת חלק מהשינויים ההורמונליים בזמן המחזור ולכן עשויות להקל על חלק מתופעות התסמונת.
כדי להקל על כאב ניתן להשתמש בתרופות משככות כאבים ממשפחת התרופות האנטי דלקתיות שאינן סטרואידיות (NSAID’s, Non-Steroidal Anti-inflammatory Drugs) כגון איבופרופן.
תופעות נפשיות ודיכאון יטופלו באמצעים תרופתיים בהתאם למרשם רופא בלבד. בדרך כלל ינתנו תרופות ממשפחת ה- SSRI (Selective serotonin reuptake inhibitors) המווסתות את רמת הסרוטונין במוח. יש ליטול תרופות אלו במהלך שבועיים טרם תחילת הווסת. נמצא כי הן יעילות להקלה על עייפות יתר, השתוקקות למיני מזונות, נדודי שינה ומצבי רוח.