24 נובמבר 2020 ח' כסלו תשפ"א
מעודכן לתאריך  08.11.2020 

לאבנה קשיו

ממרח טבעוני וטעים המספק לנו חלבון, ויטמיני B, מגנזיום, מעט סידן ואבץ.

גלית גורביץ', דיאטנית במכבי, מחוז השרון

ממרח של כ-250 גרם
מעודכן לתאריך  08.11.2020 

המצרכים

  • 1 כוס אגוזי קשיו טבעיים
  • 2 כפות מהמים שבהם יושרו אגוזי הקשיו
  • עלי זעתר מגבעול אחד (אפשר גם פטרוזיליה או כוסברה)
  • 1 לימון
  • מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • עירית לקישוט (לא חובה, אבל מוסיף)

 

אופן ההכנה

  1. משרים את הקשיו במים - בין שעתיים ללילה שלם.
  2. מסננים את הקשיו, ומשאירים מעט מהנוזל בצד.
  3. טוחנים בבלנדר או במעבד מזון: קשיו, מי ההשריה, שמן זית, מיץ סחוט מלימון שלם, מלח ועשבי תיבול.
  4. מקשטים בעירית קצוצה

 

ערכים תזונתיים לכף (10 גרם)

 
סימון תזונתי כמות
קלוריות 39
חלבון 1 גרם  
פחמימות 2 גרם  
שומן 3 גרם